Dragnea cere ministrului educației să se implice în problema liceului catolic dinTârgu Mureș

Ministerul Educației ar trebui să aibă mai mult curaj să se implice în problema legată de liceul catolic din Târgu Mureș – e de părere liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce 2 mii de persoane au ieșit în stradă aseară la Târgu Mureș.

Majoritatea celor care au ieșit în stradă, elevi și părinții lor, sunt nemulțumiți că a fost suspendată activitatea Liceului Teologic Romano Catolic.

Președintele social-democraților nu s-a ferit însă să vorbească despre posibile interese în escaladarea conflictului. El a spus că și Guvernul, și ministrul educației, ar trebui să se aplece cu mai multă atenție și cu mai mult curaj (asupra acestei chestiuni – n.r.). Noi nu putem să avem o măsură dublă în ceea ce privește tratamentul față de comunitățile etnice dintr-o țară. Acolo e vorba de câteva sute de copii care învață. Cine are interesul să se agite spiritele și să creeze o stare de nemulțumire în creștere. Faptul că niște oameni au ieșit să protesteze pentru că copiii lor nu au unde să învețe e un lucru grav.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și Ungaria s-a implicat în această situație: Budapesta a decis să nu mai susțină România pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Votul în privinţa aderării României la OECD va avea loc peste două zile, iar pentru admitere este necesară aprobarea fiecărui stat membru.

Cât de disproporționată este această reacție? – iată ce spune Liviu Dragnea: Reacția Ungariei poate fi considerată exagerată. Dar problema nu se rezolvă cu răspuns la comunicatul Ungariei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, ministerul Român al Afacerilor Externe afirmă că reacția statului vecin „contravine mesajelor de deschidere recente”. Purtatorul de cuvant al MinistErului, Paul Ciocoiu, a declarat că o eventuală conexare a situației liceului romano-catolic de la Târgu Mureș de alte subiecte, precum sprijinul acordat aderării României la OCDE , este complet inadecvată, inamicală și   contraproductivă. România îndeplinește condițiile de aderare la această organizație, fapt recunoscut de parteneri, inclusiv de Ungaria, care a exprimat recent intenția de a susșține candidatura României. În același timp, România respinge orice fel de abordare condițională în relația bilaterală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS