Confidenţialitate

Dr. Rafila: Doar o sumă întreagă de măsuri poate ține sub control COVID-19 | AUDIO

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că relaxarea restricțiilor de circulație după 15 mai nu înseamnă și o relaxare a măsurilor de protecție.

Este important să purtăm mască, să ne spălăm cât mai des pe mâini și acolo unde se poate, inclusiv la lucru, să păstrăm distanța față de ceilalți, recomandă Alexandru Rafila.

El a amintit că în prezent, România nu înregistrează încă o scădere a numărului de îmbolnăviri zilnice și depinde de fiecare cetățean dacă situația va fi mai bună după 15 mai sau se va înrăutăți.

“Suntem într-o zonă de platou în continuare, 300-350 de cazuri. Contează comportamentul individual. Să respectăm cele trei măsuri: mască, spălat pe mâini, evitarea aglomerației”, spune medicul Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Angajatorii ar trebui să ia măsuri astfel încât salariații să evite orele de vârf și mijloacele de transport aglomerate – mai spune Alexandru Rafila:

“Angajatorii trebuie să se gândească să schimbe orarul, să vină lumea în intervale orare diferite. Lucrurl acesta duce la diminuarea aglomerației în mijloacele de transport în comun. Termometrizarea este foarte importantă. Este o sumă întreagă de măsuri care pot ține sub control boala”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 14.800 de români au fost diagnosticați cu COVID-19 și peste 6400 dintre aceștia s-au vindecat.

De la începutul epidemiei și până acum, s-au făcut peste 235 de mii de teste.