Confidenţialitate

Dr. Popovici: În septembrie, am putea avea 1.880 de cazuri de COVID-19 pe zi | AUDIO

Nerespectarea regulilor sanitare poate să ducă la o explozie de cazuri de COVID-19.

În două luni, media zilnică de îmbolnăviri s-ar putea tripla a explicat cu argumente matematice, în emisiunea Deșteptarea de la Europa FM, Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

“Dacă ne menținem pe același trend, până în 14 septembrie e posibil să ajungem la 1.880 de cazuri noi pe zi și de 1.149 de pacienți în Terapie Intensivă. Deci, nu e de glumit cu lucrurile astea. Oamenii trebuie să înțeleagă că acest virus te sancționează.”, a afirmat Emilian Popovici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul epidemiolog atrage atenția că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche crezând că vara virusul se transmite mai greu.

“La 37 de grade Celsius sau mai mult, deci nu la 32-34 -35, la 37 sau mai mult, în mediul extern, virusul își scade semnificativ transmisibilitatea. Dar asta ce înseamnă? Ca el să fie în mediu extern, nu să fie în organismul uman. Ori dacă el se transmite de la om la om, el nu este în mediu extern, este în mediu intern și este protejat”, a precizat Emilian Popovici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât privește sezonul rece — când perioada gripei ar putea să se suprapună cu noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS COV 2 recomandarea este – cel puțin vaccinare antigripală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Ele nu exclud, adică poți să fii infectat și cu virusul gripal și cu Covid-19 în același timp. Și dacă nu e o bucurie să fii cu Covid-19, cu siguranță devine o tristețe să fii infectat cu și cu virusul gripal și cu Covid-19 în același timp. Soluția ar fi vaccinarea antigripală, să poți să scapi măcar de o amenințare, a mai spus Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, la Deșteptarea.