Dr. Musta: Dacă lăsăm garda jos complet, sunt convins că numărul de cazuri va crește | AUDIO

Medicul infecționist timișorean Virgil Musta face apel să rămânem responsabili, chiar dacă s-a încheiat starea de urgență.

El spune că nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că riscăm să ștergem cu buretele ce am reușit până acum, iar epidemia încă poate scăpa de sub control:

În momentul în care lăsăm garda jos complet, sunt convins că numărul de cazuri vă crește. Iar dacă numărul acestora va fi atât de mare încât să depășească și capacitatea spitalelor, va fi o problemă. Cazurile severe s-ar putea să nu găsească loc, sau să găsească, dar nu cel mai bun pentru tratamentul acestei infecții. Să speram că nu vom ajunge în situația Italiei, Franței, Spaniei, unde, ați văzut, sunt oameni unde nu au unde să se interneze, sau sunt lăsați la domiciliu până fac forme severe de boală. Dacă vom constata că în urma acestei relaxări, numărul de cazuri va crește alarmant, sigur se vor lua măsuri suplimentare pentru a ține din nou sub control pandemia”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum trebuie să ne comportăm în perioada următoare? Cel mai important e să respectăm măsurile de igienă și de protecție:

Cuvântul cheie ar fi acum să fim totuși responsabili. Această relaxare să fie individuală. Să apreciem riscurile de a face o formă severă de boală și în funcție de aceasta să ne realaxam mai mult sau mai puțin. Dacă ne imaginăm cum ne-am putea contamina prin cele două căi primcipale de transmitere, sigur vom găsi și soluțiile pentru a evita aceasta contaminare. Este calea aeriana – din contactul direct cu o persoana bolnavă. Oricine poate fi purtător de virus la ora actuală. A doua cale este calea mâinilor murdare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS