Confidenţialitate

Dr. Musta avertizează că sistemul sanitar mai poate rezista două săptămâni, în ritmul actual de infectări

Două săptămâni mai rezistă sistemul sanitar din România, în actualul ritm de creștere a numărului de infectări cu coronavirus – a spus, la Europa FM, Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

El susține că suntem foarte aproape de a ajunge ca în situația Italiei,  unde, la debutul pandemiei de coronavirus au murit oameni acasă pentru că nu mai erau locuri în spitale:

Numărul de cazuri e atât de mare, încât a creat o presiune enormă asupra sistemului de sănătate. Nu mai sunt locuri la nivelul ATI, ne batem pentru aceste locuri. Mai avem foarte puține locuri în spitalele suport.

Asta înseamnă că în curând nu vom mai avea unde să internăm pacienții care au nevoie de terapie, de oxigen. Suntem în pragul de a ajunge în situația Italiei, unde pacienții mureau la domiciliu pentru că nu mai aveau unde să se interneze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Vigul Musta a fost întrebat despre cum mai pot fi convinși să respecte regulile cei care până acum le-au ignorat.

Este doar o problemă de voință și responsabilitate. Este momentul ca instituțiile statului să acționeze mult mai ferm. Să nu lase ca oamenii să nu mai respecte regulile. Poate în ultimul ceas vom avea o schimbare de atitudine și nu vom ajunge în situația Italiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cât de mult ar ajuta ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie peste tot, pe stradă, nu doar în apropierea școlilor? Medicul Virgil Musta spune că ar putea fi o soluție, dar nu neapărat soluția salvatoare:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.