Confidenţialitate

Dr. Marinescu, după recordul de noi infecții: Să nu intrăm în panică. Este o creștere constantă, dar nu explosivă.

România a înregistrat miercuri un nou record de cazuri Covid într-un interval de 24 de ore: 1.767 din aproximativ 24.500 de teste.

Precedentul record fusese atins la chiar în urmă cu o săptămână, când erau anunțate 1713.

Deși depășim săptămânal recordul, medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș spune că autoritățile au situația sub control:

Trebuie să fim îngrijorați, dar nu trebuie să ne fie teamă, să nu intrăm în panică. Este o creștere constantă, dar nu una explosivă. Oamenii au venit din concedii, e clar că interacționează mai mult.

S-au deschis școlile. Eu cred că n-o să fie o creștere importantă odată cu deschiderea școlilor, dar sigur că un procent este explicat și de aici.

În viitorul apropiat, n-o să fie lucruri notabile, în sensul rău al cuvântului, cel puțin până va veni sezonul rece, când în mod logic sau cel mai probabil transmiterea va fi mai crescută față de ce avem acum.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Terapie Intensivă se află acum 498 de pacienți. Sunt două luni de când numărul celor în stare gravă nu scade sub 400. Chiar și așa, Adrian Marinescu, spune că sunt ocupate doar jumătate din locuri:

Cred că lucrurile sunt destul de echilibrate când vorbim de ATI. (…) Suntem undeva la jumătatea capacității de internare pentru Terapie Intensivă dedicată COVID-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.