Confidenţialitate

Dr. Marinescu, despre înmulțirea contaminărilor: Să nu intrăm în panică, ci să fim mai atenți | AUDIO

În ultimele zile, în România, a continuat să crească numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus. Vineri au fost raportate 222 de noi cazuri, iar sâmbătă 275.

Lucrurile nu arată așa cum ne-am fi dorit, a spus la Europa FM medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș, care speră să se înregistreze o scădere considentă a numărului de îmbolnăviri.

“Ne așteptam să fie o curbă care să tot coboare media, astfel încât într-o lună să avem foarte puține cazuri, chiar un număr neglijabil. Lucrurile au mers bine până acum o săptămână. Sunt într-adevăr mai mulți factori, sunt mai multe teste, contează și raportarea, dar nu este acea scădere pe care ne-o doream. Asta nu înseamnă c-ar trebui să intrăm în panică, ci să fim atenți. Lucrurile ar trebui ca în săptămânile următoare să se schimbe mai mult în bine”, a explicat doctorul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Adrian Marinescu consideră că unii dintre noi s-au relaxat cam mult și au uitat de măsurile de protecție. În opinia sa, de felul în care ne comportăm acum, depinde dacă vom mai fi sau nu obigați să purtăm mască pe timpul verii.

“Regulile de igienă, distanțarea, faptul că purtăm mască, astea le știm foarte bine. De multe ori intră în rutină și avem impresia că nu mai avem nevoie de aceste măsuri. Complet greșit, cel mai mult avem nevoie în acest moment. În urma măsurilor de relaxare, oamenii se întâlnesc tot mai mult. Lucrurile depind strict de ce facem în momentul ăsta”, a insistat medicul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.