Confidenţialitate

Dr. Marinescu atrage atenția asupra importanței de a menține distanțarea față de alte persoane | AUDIO

Intrarea de luni în a doua etapă a relaxării măsurilor de restricții impuse de pandemia de COVID-19 a umplut terasele și parcurile.

După trei luni de stat în casă, mulți români s-au îndreptat spre mare sau munte.

Distanțarea și purtarea măștilor sunt măsurile esențiale pe care trebuie să le respectăm în continuare, a atras atenția în emisiunea Deșteptarea medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institulul Matei Balș:

“S-a demonstrat că trebuie să existe un contact prelungit și apropiat cu cineva. Se știe că suprafețele au risc mic de transmitere. Persoanele asimptomatice au un risc mai mic de a transmite. Este clar că distanțarea este cea mai importantă. În momentul în care mergem în clar, dacă păstrăm distanțarea nu avem prooblemă, iar riscul de transmitere este minim.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, chiar dacă acesta este în scădere în România, trebuie să fim atenți la evoluția epidemiei la nivel global, a mai spus doctorul Adrian Marinescu.

“Foarte probabil, lucrurile vor merge bine, o să mai dureze. Trebuie să avem un ochi nu numai pentru ce se întâmplă în România. Trebuie să înțelegem că nu este suficient ca lucrurile privind fenomenul SARS-CoV2 să se întâmple bine în Europa, pentru a se putea închide. Avem acele cazuri de import, trebuie să ne gândim la tot ce se întâmplă pe glob.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, medicul spune că nu trebuie să ne gândim când și cât de puternic va fi un posibil al doilea val de îmbolnăviri, ci la faptul că pot să reapară focare.

“Nu m-aș gândi la termenul de val, dar este riscul ca peste câteva luni, într-un loc precum Italia, să mai crească numărul cazurilor, să existe și o curbă ascendentă dacă nu există măsuri de prevenție.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.