Confidenţialitate

Dr. Gheorghiță: Doza 3 de vaccin anti-Covid, foarte probabil din luna septembrie | VIDEO

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a declarat, marți, că este foarte probabil ca din luna septembrie să se ia decizia de vaccinare cu a treia doză a unor categorii de persoane.

„Există discuții legate de administrarea rapelului sau cum este cunoscut ca cea de-a treia doză la persoanele care fie au un risc crescut de expunere, și aici vorbim de categoria personalului medical și personalul social, și persoanele care se află în evidențe cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să aveam această decizie de a administra doza trei sau rapelul, practic ar veni la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Potrivit doctorului militar, la recomandarea celei de-a treia doze ar urma să se țină cont și de istoricul de boală al persoanelor.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat, marți, 175 de noi infecții cu SARS-CoV-2 și două decese la pacienți Covid.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că România a înregistrat, în ultima săptămână, 26 de noi cazuri de infecție cu tulpina Delta. Totodată, numărul deceselor a ajuns la 5.

Potrivit lui Valeriu Gheorghița, până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta.

FOTO: Guvernul României