Confidenţialitate

Dr. Gheorghiță: Din trimestrul al treilea, am putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid anunță că adolescenții din România, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, se vor putea imuniza, cel mai probabil, în cel de-al treilea trimestru al anului.

”Estimăm că, într-o perioadă medie de două luni, vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta între 12 şi 15 ani (…) să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi24.

”Cred că datele comunicate de Centrul American de Control al Bolilor şi anume că prin vaccinare, după cele două doze, se reduce cu cel puţin 90 la sută transmiterea este un beneficiu cât se poate de important astfel încât ne aduce o perspectivă clară, certă indibitabilă, de a pune capăt acestei pandemii. Avem două condiţii de îndeplinit: să mai răbdăm o vreme şi să respectăm cu stricteţe aceste măsuri de prevenţie şi să ne vaccinăm într-un timp cât mai scurt, cât mai mulţi dintre noi şi în felul acesta, cu siguranţă, vom reuşi să stăpânim şi să controlăm mai bine această pandemie şi să ne întoarcem la normalitatea noastră”, a adăugat doctorul militar.

Până în prezent, câteva mii de persoane tinere, cu vârste de 16-18 ani și majoritatea cu unele boli cronice, s-au vaccinat împotriva Covid.

FOTO: Bogdan Niculae