Confidenţialitate

Doza de Turism, cu Răzvan Pascu: Tradiții și obiceiuri în lume de Ziua Îndrăgostiților

Fiind luna iubirii, întrucât avem și Valentine’s Day (14 februarie) dar și Dragobetele (24 februarie), povestim despre tradiții și obiceiuri în lume de Ziua Îndrăgostiților.

Am ales pentru voi din aproape fiecare colț al lumii câte o țară ce sărbătorește iubirea puțin altfel decât suntem obișnuiți.

Spre exemplu, în Africa de Sud există obiceiul ca femeile să poarte de Ziua Îndrăgostiților numele celor de care sunt îndrăgostite, scrise pe inimioare prinse de mânecile hainelor. Astfel, 14 februarie reprezintă un prilej minunat de a dezvălui cine le-a furat inima. Obiceiul își are rădăcinile în anticul festival roman Lupercalia, ce avea loc în vremea aceea pe 15 februarie.

Pe de altă parte, în Japonia Valentine’s Day este nu doar despre dragoste, ci și despre ciocolată.

Răzvan Pascu organizează călătorii aproape lunar cu grupuri organizate către destinații exotice și îndepărtate, în toată lumea. Puteți găsi impresii și fotografii din călătoriile sale pe pagina sa de Facebook, pe Instagram și pe blogul său.

În fiecare zi de luni, Răzvan Pascu aduce Doza de Turism la Europa FM, în emisiunea Drum cu Prioritate și pe europafm.ro.