Confidenţialitate

Dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere vor fi prelungite din oficiu

Dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere vor fi prelungite din oficiu.

Persoanele care au dovezi care expiră în perioada stării de urgenţă nu vor mai trebui să depună cereri de prelungire a perioadei de valabilitate, a decis Parchetul General.

Procurorii precizează că această măsură a fost luată pentru a preveni răspândirii epidemiei de coronavirus în România.

Astfel, toate ordonanţele de prelungire vor fi transmise direct către unităţile de poliţie competente, fără să mai fie nevoie de consemnarea prelungirii pe dovada propriu-zisă.

Comunicatul integral al Parchetului General: 

La nivelul parchetelor, în cauzele în care anterior instituirii stării de urgență prin ordonanță a procurorului a fost dipusă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulație ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire.

Din oficiu, procurorii vor emite ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.

Precizăm că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituțională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române.