Două victime în incendiul din clubul Colectiv, transportate în Austria cu două aeronave

Două persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt transportate, sâmbătă, în Austria cu două aeronave ale Inspectoratului General de Aviație.

Pacienţii sunt asistaţi în timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD.

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a spus că există discuţii şi cu autorităţile din Finlanda şi Norvegia pentru a stabili câţi pacienţi pot prelua.

Duminică, va sosi o echipă de medici francezi pentru a evalua situaţia, iar luni una din Germania. În acelaşi timp, în măsura în care vor exista datele relevante, se va stabili şi câţi pacienţi vor fi transportaţi în Marea Britanie.

Premierul interimar a mai spus că ministrul Apărării din Ungaria a transmis că țara sa poate prelua cinci pacienţi.

Guvernul va suporta integral costurile spitalizării pacienţilor transferaţi în afara ţării, dar şi costurile pentru cazarea şi transportul câte unui aparţinător, indiferent de durata şederii și de statul în care vor ajunge.

Banii vor fi transferaţi din fondul de rezervă al Guvernului, fie prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, fie prin intermediul Ministerului Muncii.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, dintre care şapte au decedat astăzi, 5 în spitalele din Capitală şi două în Olanda, unde au fost transferate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS