3 rețineri în rîndul reprezentanților firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv

Procurorii continuă reţinerile în ancheta incendiului de la clubul bucureştean Colectiv, care a ucis 32 de tineri şi a rănit aproapw 200, vinerea trecută.

Se caută responsabilii pentru această tragedie.

Artificierul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Patronii firmei Golden Ideas Fireworks Artists, Daniela și Cristian Niţă, au fost şi ei reţinuţi.

În cazul acestora, există suspiciuni că au distrus documente referitoare la contracte încheiate de societate.

Procurorii au audiat, în această săptămână, 147 de persoane, martori şi persoane care au fost rănite în incendiul din clubul Colectiv. Astăzi, s-au făcut 7 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu.

Procurorii susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs pentru că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului. Localul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență.

De asemenea, a fost permisă desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, deși amenajarea interioară era improprie unor astfel de activități, adică existau materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale , cu evitarea costurilor suplimentare. Consecința a fost moartea și vătămarea corporală a mai multor persoane aflate în local.

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — sunt arestați preventiv sub acuzaţia de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS