Confidenţialitate

Două puncte de vaccinare vor fi amenajate la frontiera dintre România și Ungaria, pentru românii din diaspora | AUDIO

Măsura este luată la Arad, unde se constantă că există un adevarat turism de vaccinare, iar românii care muncesc în vestul Europei sau chiar cetățeni străini vin în județ doar pentru a se vaccina și apoi se întorc în țările în care muncesc.

Măsura este luată de către Prefectura Arad și Direcția de Sănătate Publică Arad, după ce, doar în ultimele săptămâni, autoritățile au constatat că sute de persoane au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad.

Șeful DSP Arad. dr. Horea Timiș: „Pregătim două centre de vaccinare, în maximum o săptămână dorim să fie operaționale, practic, punctele de vaccinare la frontieră ar ajuta foarte mult pe cei care doresc să vină doar pentru vaccinare pentru că există un fenomen observat la nivelul județului Arad, mai mulți cetățeni români din diaspora vin doar pentru vaccinare.”

Pe lângă românii care muncesc în vestul Europei, sunt și cetățeni străini din UE care vin ca să se imunizeze la Arad, profitând de faptul că aici vaccinarea se face cu serul dorit fără programare.

Dr. Horea Timiș mai spune că foarte mulţi angajaţi ai misiunilor diplomatice ale României din Europa au venit la Arad doar pentru a se vaccina.  De asemenea, Horea Timiş a declarat că nu există probleme privind dozele de vaccin, acestea fiind suficiente în judeţ.

În municipiul Arad există și un centru de tip drive-thru, unde vaccinarea se face fără programare, direct din mașina, iar serul este Pfizer.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu