Două noi focare de pestă porcină, în Insula Mare a Brăilei

Boala a fost confirmată la 55 de porci din două crescătorii, situate în zona de protecție delimitată de Direcția Sanitară-Veterinară tocmai pentru a împiedica răspândirea pestei – transmite corespondenta Europa FM, Emanuela Turcu.

Cele două noi focare de pestă porcină africană au fost depistate în Insula Mare a Brăilei, în anexele gospodărești a două cantoane.

Au fost infectate animalele crescute la un canton al Sistemului de Gospodărire a Apelor și la un altul aparținând Direcției Silvice Brăila.

În total, în cele două gospodării se aflau 55 de porci, care au fost eutanasiați și incinerați. În urmă cu o săptămână, a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană din Insula Mare a Brăilei.

Atunci, 15 porci au fost uciși de boală, iar alți 13 au fost sacrificați preventiv într-o crescătorie situată la hotarul cu județul Tulcea, unde maladia face ravagii de câteva săptămâni.

Direcția Sanitară-Veterinară din Brăila a impus măsuri de limitare a răspândirii bolii.

A fost interzisă circulația animalelor vii prin județ și au fost instalate dispozitive de dezinfectare a autovehiculelor la punctele de trecere cu bacul de la Gropeni și Stânca.

Medicii veterinari monitorizează toate fermele și crescătoriile de porci din județul Brăila, pentru a se asigura că nu există alte focare de boală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS