Două milioane de lei, returnate pentru lucrările de modernizare a drumului Costeşti – Sarmizegetusa Regia

Consiliul Județean Hunedoara a returnat din propriul buget două milioane de lei imputate de Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean Costeşti – Sarmizegetusa Regia.

Drumul spre capitala Daciei a fost reabilitat cu fonduri europene, dar ministerul de resort a constat că au existat o serie de nereguli și a cerut returnarea a 2 din cele 21 de milioane de lei cât a costat lucrarea.

Autoritățile județene spun că îşi rezervă dreptul de a se îndrepta împotriva constructorului pentru recuperarea prejudiciului, relatează corespondentul Europa FM, Monalise Hihn.

Proiectul de modernizare a drumului spre Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, a fost realizat în câteva luni.

Constructorii nu au respectat cerinţele din contract.

Controlul efectuat de reprezentanţii ministerului dezvoltării a scos la iveală faptul că, pe unele porţiuni, drumarii au folosit bolovani din râul Grădiştea, aflat în zonă, ca umpluturi pentru susţinerea terasamentului şoselei, în locul materialelor trecute în proiect.

Constructorul a câștigat licitația cu jumătate din suma inițială – 21 de milioane din peste 41 cât era estimată inițial lucrarea.

La câteva luni după inaugurare, pe drum a mai fost o problemă, ploile abundente au dus la prăbușirea unor porțiuni din șosea.

Consiliul Județean Hunedoara a returnat 2 milioane de lei, dar a depus și o contestație la Curtea de Apel Alba Iulia și a anunțat că îşi rezervă dreptul de a se îndrepta împotriva constructorului pentru recuperarea prejudiciului.

Sursă foto: Monalise Hihn – drumul în 2016
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS