Confidenţialitate

Două maratoane de vaccinare vor fi organizate la Sfântu Gheorghe

Maratonul Vaccinării se va desfăşura la Sepsi Value Centre, unde vor fi amenajate două puncte de vaccinare. Va putea fi imunizată orice persoană de peste 16 ani, fără programare, pe baza cărţii de identitate.

Minorii peste 16 ani se pot vaccina doar însoţiţi de părinte sau tutore şi doar cu acordul scris al acestora. În următoarea perioadă vor fi organizate și mai multe caravane pentru vaccinarea populaţiei din mediul rural.

De asemenea, informaţiile legate de campania de vaccinare vor fi publicate şi în limba maghiară, pentru a ajunge mai uşor la membrii comunităţii majoritare la nivelul judeţului.

Prefectul Raduly Istvan i-a rugat atît pe reprezentanţii parohiilor cât şi pe medicii de familie din judeţ să se implice în campania de vaccinare. Pînă acum, doar 33 din cei 94 de medici de familie participă la acțiune. În centrele din judeţ au fost vaccinate, până în prezent, pînă în  63.000 de persoane, adică o treime din populaţia judeţului, însă printre acestea se regăsesc şi persoane domiciliate în alte zone ale ţării.