Două incidente violente petrecute pe drumurile din București ridică semne de întrebare privind siguranța efectivă în trafic

Un bărbat a fost ucis în urma unui conflict, iar un altul care încerca să între cu betoniera pe o stradă îngustă a fost injunghiat de mai multe ori.

Agresorii au fost arestaţi preventiv.

Primul incident şi cel mai grav, s-a petrecut într-o intersecție din sectorul 5 al Capitalei. După o şicană în trafic doi şoferi – unul de 50 altul de 25 de ani s-au luat la harţă.

Cel mai tânăr l-a lovit pe celălalt iar acesta a căzut pe asfalt, s-a lovut la cap și și-a pierdut cunoștința. A murit în spital 10 zile mai târziu.

Un alt incident sângeros s-a petrecut pe o altă stradă din sectorul 3. Martorii povestesc că şoferul unei betoniere a fost agresat în trafic de doi necunoscuţi care erau nemulțuiți că mașina intrase pe o stradă care nu permitea un astfel de gabarit.

Colegii şoferului spun că totul s-a petrecut după ce au turnat o placă la o clădire aflată în constructie pe o stradă alăturată. Când au văzut ce se întâmplă au cerut ajutor la 112.

Unul dintre agresori l-a înjunghiat de mai multe ori pe şofer în zona umărului. Șoferul ânărul a supravieţuit atacului şi se reface încet la spital. Poliţiştii i-au identificat repede pe agresori şi i-au prins. Pe unul din ei au pus mâna chiar în timp ce încerca să fugă din ţară.

Psihologii pun acest tip de violenţă pe seama lipsei de educaţie şi atrag atenţia că şi o persoană calmă poate să ajungă în astfel de situaţii.

Dacă vorbim de o persoană care se stăpâneşte e posibil ca la un moment dat să izbucnească. Acest tip de violenţă e tipică pentru o persoană care are un grad de agresivitate. Dacă îi vezi coborând din maşină poţi să te aştepţi că o să fii şi lovit.