Confidenţialitate

Două explozii, una la o clădire de birouri din Amsterdam și alta la Poșta din orașul Kerkrade

Două explozii au avut loc astăzi, una la o clădire de birouri din cartierul Sloterdijk din Amsterdam, alta la poșta din Kerkrade, iar poliția suspectează colete capcană, anunță Times Netherlands.

În niciuna dintre explozii nu au fost răniți, a anunțat poliția din Amsterdam și Limburg pe Twitter.

Explozia din Amsterdam a avut loc într-o clădire de birouri din cu puțin înainte de ora locală 08.00. Din primele informații explozia a fost provocată de un colet suspect trimis prin poștă.

Autoritățile olandeze au transmis că nu au existat victime, dar presa locală scrie că el puțin o ambulanță a fost trimisă la clădirea de birouri din cartierul Sloterdijk din vestul orașului Amsterdam.

Explozia din orașul Kerkrade a avut lor la o companie poștală din Wiebachstraat. Un obiect suspect a fost raportat la poliție la ora 8.33 (9.33, ora României – n.r.), iar autoritățile au fost chemate din cauza unei explozii la ora 8.54 (9.54, ora României – n.r.). Geniștii anchetează locul.

„Încă nu știm dacă există o legătură între acest incident și explozia coletului din Amsterdam”, au transmis reprezentanții poliției din Limburg.

La finalul lunii decembrie 2019 și începutul lunii ianuarie o serie de colete capcană au fost trimise către șapte clădiri de birouri din Amsterdam, Rotterdam, Utrecht și Maastricht. Toate au fost urmate de scrisori de amenințare. Unele companii au primit scrisori, însă nu și bombele. Bombele erau făcute să pară că erau trimise de o companie de colectare creanțe și datorii (Central Collections Agency – CIB).

Pentru că unele companii nu și-au dat seama că scrisorile nu erau trimise de CIB, acestea le-au trimis înapoi către agenție. Unul dintre pachete chiar a ajuns la CIB, iar un altul a fost interceptat la un centru de sortare a corespondenței din Rotterdam.

Niciuna dintre bombele anterioare nu a explodat. Până astăzi, ultimul colet capcană trimis fusese raportat pe 10 ianuarie.