Confidenţialitate

Două drumuri din Harghita, închise din cauza vântului puternic

Circulaţia rutieră a fost oprită, duminică după-amiază, pe două drumuri naţionale din judeţul Harghita, unde din cauza vântului puternic au căzut copaci pe şosea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că începând cu ora 13.30 DN 13B, între Praid şi Joseni, în zona Pasului Bucin, a fost închis din cauza vântului puternic, iar două echipaje de la detaşamentele de pompieri Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc intervin pentru degajarea copacilor căzuţi pe şosea. De asemenea, este blocat, din jurul orei 11.00, şi DN 12C, între Lacul Roşu şi Gheorghieni, unde de asemenea se intervine pentru ridicarea unor copaci căzuţi pe şosea.

În urma incidentelor nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, potrivit MAI, drumul judeţean 186 Cavnic-Budeşti din judeţul Maramureş este blocat din cauza unor copaci căzuţi pe partea carosabilă, acţionându-se în aceste momente pentru deblocarea circulaţiei rutiere pe această arteră. Pe DN 18 se circulă în condiţii de iarnă şi se acţionează cu utilaje de la Drumurile Naţionale şi cu echipaje de la poliţia rutieră pentru verificarea echipării corespunzătoare a vehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă.