Confidenţialitate

Două dosare penale pentru Ilie Năstase, în aceeași zi

Fostul tenisman, Ilie Năstase, a fost oprit de polițiștii rutieri de 2 ori în decurs de câteva ore, vineri.

Dimineață, la ora  4:45, a fost oprit de polițiștii rutieri lângă parcul Herăstrău în zona de Nord a Capitalei.

Comisarul șef de poliție rutieră a Capitalei spune că Ilie Năstase a fost oprit de polițiști, și apoi a încercat să fugă cu mașina.

După 200 de metri a fost oprit blocat de polițiști și a refuzat să se legitimeze, nu a vrut să fie testat cu aparatul etilo-test și a adus injurii agenților de la rutieră. De aceea a fost încătușat, motivează comisarul șef de poliție rutieră a Capitalei, Victor Gâlceavă.

Ilie Năstase a recunoscut că băuse 3 beri, deși nu i se pare că ar fi mult.

În aceste condiții, a fost condus la Institutul de Medicina Legala pentru recoltarea de probe biologice, dar nici de data aceasta n-a dorit să colaboreze.

Ilie Nastase ar fi fost dus  cu cătușele la mâini la sediul Brigazii Rutiere și se plânge că a fost agresat de polițiști.

I s-a întocmit dosar penal și i-a fost suspendat permisul de conducere care e valabil pentru orice vehicul. Apoi, Ilie Năstase s-a dus la Spitalul Floreasca  pentru investigații medicale, acuzând că a fost bruscat de polițiști.

De la spital, în văzul camerelor de filmat a plecat apoi pe un scuter, convins fiind că are voie să-l conducă. Pe Sos Stefan Cel Mare a fost însă oprit din nou de polițiști pentru că a trecut peste linia continuă.  A primit iar o amendă de 1300 de lei și un nou dosar penal pentru că nu avea voie să mai conducă.

În replică, Ilie Năstase spunea anterior că el a condus în baza carnetului său emis în Monaco, despre care poliția spune că oricum nu corespundea categoriei de vehicul pe care o conducea.