Două curse București-Berlin, anulate din cauza grevei de pe aeroporturile din capitala Germaniei

Greva de pe cele două aeroporturi din Berlin – Tegel și Schoenefeld – afectează și zborurile din România către capitala Germaniei. Cele două curse București-Berlin, operate de compania Ryanair, sunt anulate astăzi.

În total, 650 de zboruri urmează să fie anulate din cauza noii greve a personalului de la sol. Un purtător de cuvânt al celor două aeroporturi din capitala Germaniei a precizat că peste 440 de zboruri vor fi anulate în cazul aeroportului Tegel și aproape 200 de zboruri în cazul aeroportului Schoenefeld.

Pasagerii au fost sfătuiți să verifice situația zborului lor înainte de a pleca la drum.

Greva a început noaptea trecută, la ora 3.00, și se va încheia mâine dimineață, la ora 4.00. Personalul de la sol solicită majorarea salariului de la 11 la 12 euro pe oră.

Vineri, o mișcare similară de protest a personalului la sol, care se ocupă cu verificarea pasagerilor, încărcarea și descărcarea avionului și dirijarea aeronavelor pe pistă, a dat peste cap planurile a mii de pasageri. Au fost anulate aproape 700 de zboruri. Companiile aeriene afectate au fost Air Berlin, Lufthansa, easyJet și Ryanair.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS