Doua campioane nationale de arte martiale din Arad sunt suspectate ca ar face parte dintr-o grupare de traficanti cu migranti de origine kurda

Procurorii DIICOT fac astăzi 13 percheziții în Bucureşti şi mai multe judeţe printre care Braşov, Arad, Vâlcea şi Ialomiţa.

Din primele informații reiese că gruparea trafica migranți de origine kurdă din Irak, Iran și Siria, care aveau legături și cu grupări teroriste. Migranții erau transportați cu autocare sau camioane de marfă, printre cutii sau paleți, iar prețul cerut de grupare era de 7 – 8.000 de euro de persoană.

Potrivit unor surse judiciare, una dintre campioanele de arte marțiale se folosea la transportul migranților de o mașină special modificată, condusă de o persoană în scaun cu rotile, pentru a trece mai uşor de punctele de control. Sportiva are o fundație pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități. Anchetatorii au monitorizat mai mult timp această grupare, având informații că membrii săi se ocupau cu traficul de țigări sau heroină.

La sediul DIICOT vor fi aduși la audieri 17 suspecţi, cetăţeni români şi turci.