Confidenţialitate

Două activiste pentru mediu au tăiat vârful bradului de Crăciun din Berlin pentru a protesta față de indiferența autorităților în contextul încălzirii climatice | AUDIO

Bradul de Crăciun din Berlin, amplasat în faţa Porţii Brandenburg, a rămas fără vârf. Este modul în care două activiste pentru mediu au protestat față de indiferența autorităților și a populației față de încălzirea climatică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Două activiste ale grupului Letzte Generation au urcat cu ajutorul unei platforme până în vârful bradului Nordmann, de 15 metri, împodobit cu luminiţe şi ornamente, care decorează unul dintre cele mai emblematice locuri din Berlin – Poarta Branderburg.

Echipate cu un fierăstrău, ele au tăiat „doi metri” din vârful copacului. De asemenea, pe platformă au afişat un banner cu mesajul: „Acesta este doar vârful bradului de Crăciun”.

Activiste au explicat că „În timp ce toată Germania îşi petrece săptămâna luând cele mai bune cadouri de la cele mai mari magazine, alţii se întreabă de unde îşi vor lua apă de băut după ce seceta şi inundaţiile le-au distrus culturile. Colapsul climatic din Germania este foarte aproape, iar guvernul federal nu face niciun efort pentru a ne proteja”.

Poliţia a declarat că a luat măsuri împotriva protestatarelor, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Sursa foto: Twitter / WCBS 880

Citește și: Hotelul de gheață de la Bâlea Lac se redeschide, de joi. Are 10 camere, botezate după numele unor capitale europene