Dosarul retrocedarilor ilegale – DNA cere arestarea unui judecator de la Tribunalul Covasna

DNA îl acuză pe Andras Ordog – magistrat la Tribunalul Covasna- de abuz în serviciu și luare de mită după ce ar fi primit bani de la fostul deputat PSD Ioan Adam, arestat deja în acest dosar.

Procurorii anti-corupție cer arestarea preventivă a unui judecător – suspectat de implicare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Propunerea de arestare preventivă a fost trimisă judecătorilor de la Înalta Curte.

Procurorii DNA susțin că Andras Ordog a primit în 2010 de la Ioan Adam 10.000 de euro, pentru a da o soluţie favorabilă lui Paltin Sturdza, principalul beneficiar al terenurilor.

Banii ar fi fost primiţi chiar în biroul magistratului de la Tribunalul Covasna.

Ulterior, judecătorul ar mai fi cerut încă 50 de mii de euro pentru a soluționa favorabil același dosar și ar fi fost asigurat de către Ioan Adam că va primi banii.

Astfel, prin măsura luată de Tribunalul Covasna, Romsilva ar fi fost prejudiciată cu peste 300 de milioane de euro, sumă ce reprezintă contravaloarea a 43 de mii de hectare de pădure.

În acest dosar, până la acest moment, au fost arestaţi Viorel şi Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, dar și fostul deputat PSD, Ioan Adam.

De asemenea, sunt urmăriţi penal şi senatorii Dan Şova şi Ilie Sârbu, precum şi directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu.