DOSARUL MICROSOFT- Ministrul Justitiei a semnat avizele primite de la presedinte pentru inceperea urmaririi penale in cazul a 5 fosti ministri

Robert Cazanciuc afirmă că acestea vor fi trimise procurorului general al României și speră ca dosarul să se soluționeze cât mai repede.

Se mai așteaptă însă avizul parlamentarilor în cazul a altor 3 foști demnitari: Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu și Valerian Vreme.

Iar în privința europarlamentarului Dan Nica solicitarea trebuie trimisă în Legislativul European.

Ministrul Justiției spune că un aviz favorabil din partea Parlamentului în cazul celor 3 foști miniștri ar fi în interesul tuturor.

Săptămâna trecută, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, îi critica pe unii dintre liderii central-europen…acuzându-i că profită de apartanența la UE și NATO dar ignoră valorile democratice si ii protejeaza pe oficialii corupţi de urmărirea judiciară.

Oficialul nu a nominalizat explicit nicio țară, însă ministrul Justiției crede că nu se referea la România.

Președintele Traian Băsescu a anunțat că a avizat solicitarea venită din partea Ministerului Justiției de începere a urmăririi penale în cazul a 5 foști miniștri: Adriana Țicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu și Daniel Funeriu în dosarul Microsoft