Dosarul in care ginerele lui Traian Basescu este acuzat de fals si inselaciune va fi anchetat de DNA

Procurorii DIICOT și-au declinat competența în acest caz, pentru că presupusele infracțiuni trebuie să fie anchetate de procurorii anticorupție.

Dosarul în care ginerele lui Traian Băsescu – avocatul Radu Pricop – este acuzat de implicare în retrocedări ilegale se mută la DNA.

Procurorii DIICOT și-au declinat competența în acest caz, pentru că presupusele infracțiuni trebuie să fie anchetate de procurorii anti-corupție.

Soțul Ioana Băsescu – fiica cea mare a fostului președinte – este urmărit penal pentru fals și înșelăciune.

Dosarul, denumit generic ‘Moșia Brătienilor’ și în care este implicată și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, ca parte civilă, vizează presupuse retrocedări ilegale de terenuri în județul Argeș.

Urmărirea penală în acest caz a fost începută în 11 aprilie anul trecut, iar o lună mai târziu această măsuă a fost dispusă și în cazul avocatului Radu Pricop.

Ginerele fostului președinte Traian Băsescu este acuzat de fals și înșelăciune.

Dosarul vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ștefănești (Argeș), care a aparținut familiei Brătianu și care ar fi fost retrocedat ilegal.

Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moștenire asupra terenului respectiv. A câștigat apoi mai multe procese în instanță cu statul român și ar fi obținut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, în baza unor documente false.

Radu Pricop este soțul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu.