Confidenţialitate

Dosarul „Droguri în licee”. Gruparea acționa coordonat. Unii dintre membri aveau conflicte cu alte grupări care vând droguri în Capitală | AUDIO

Noi detalii din dosarul „Droguri în licee”: gruparea acționa coordonat, unii dintre membri au comis și alte infracțiuni și – deseori – aveau conflicte cu alte grupări care vând droguri în Capitală. Toate acestea reies din referatul cu propunerea de arestare preventivă în cazul suspecţilor din dosar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gruparea care aproviziona cu droguri mai multe licee a acționat coordonat pe tot parcursul anului 2022. Era preocupată în permanență să nu fie prinsă – se arată în referatul procurorilor studiat de Europa FM.

Unii dintre membrii grupării, sub efectul drogurilor, au devenit agresivi și au comis şi alte infracţiuni. Doi dintre ei au distrus șapte mașini. Locatarii blocurilor din jur i-au filmat și au sunat la 112.

Din interceptările anchetatorilor reiese că tinerii se fereau de poliție. Unul dintre ei îi spune unui prieten că a fost filat. Altul îi ceartă pe amicii lui că au consumat droguri în zone unde există camere de supraveghere.

Tinerii traficanți transportau drogurile sau mergeau după bani cu trontineta, mulţi dintre ei împlicându-şi şi iubitele.

Procurorii explică faptul că „tinerii traficanţi provin din familii bine-situate şi, cu toate acestea, şi-au făcut un mod de viaţă din traficul de droguri în liceele din Sectorul 1”.

Reamintim, printre ei se află și fiul unui secretar de stat de la Ministerul de Externe, al unui expert DNA, precum și al unei consiliere din Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Procurorii au reținut 7 tineri, dar instanța a admis propunerea de arestare doar în cazul a doi dintre ei. Unul a fost plasat în arest la domiciliu, iar patru sunt cercetaţi sub control judiciar.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mărturii ale părinților și rudelor apropiate ale consumatorilor de droguri. „Sunt mama unui copil care se droghează. Acum e la pușcărie” | VIDEO