Confidenţialitate

Dosarul de corupție al lui Dan Șova va fi rejudecat în integralitate

Dosarul de corupție al fostului ministru Dan Șova va fi rejudecat de la zero. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au luat această decizie în urma deciziei Curții Constituționale potrivit căreia si completurile de 3 magistraţi trebuie să fie specializate.

Un complet nespecializat îl condamnase pe Dan Șova în iunie – la  trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora.

Este pentru a doua oară în ultimul an când fostul demnitar beneficiază de o decizie a Curții Constituționale privind formarea unor completuri de judecata.

În decembrie 2018, Instanța Supremă a suspendat executarea pedepsei, la cererea fostului ministru Șova, după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători.

Dan Şova nu mai este demnitar, aşa că dosarul în care este acuzat va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

La Înalta Curte, Dan Şova a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro pe lună.