Confidenţialitate

Dosarul Colectiv: Judecătorii au rămas în pronunțare. Doar un pas până la sentința finală

Final în procesul Colectiv. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au rămas în pronunţare,marţi, iar avocații au termen o săptămână pentru a depune concluziile scrise pentru clienții lor. Soluţia va fi, astfel, amânată, fără a preciza o dată când va pronunţa decizia finală.

Practic, în dosarul Colectiv s-au încheiat dezbaterile.

Curtea de Apel a rămas în pronunţare, fiind nevoie de redactarea motivării sentinței odată cu pronunțarea ei. Cât privește decizia finală, aceasta va fi, cel mai probabil, în februarie – martie 2022, potrivit avocaţilor implicaţi în dosar.

Apărătorii celor judecaţi au cerut instanţei achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii și magistrații ar fi greşit când i-au trimis în judecată sau când au pronunţat pedepse cu executare.

De partea cealaltă, procurorii DNA şi ai Parchetului General au cerut pedepse “orientate spre maximum prevăzut de lege” şi cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Procurorul Parchetului General a declarat în faţa judecătorilor că, şi după tragedia din Colectiv, mulţi agenţi economici refuză să îşi ia autorizaţii pentru incendiu, doar afişează pe geam că nu au, dar anunţul nu îi exonerează de răspundere penală.