Confidenţialitate

Dosarul Carom: Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare. Marian Iancu a primit 14 ani

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat, luni, la 12 ani şi şapte luni de închisoare cu executare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă și vine cu o zi înainte de prescrierea faptelor.

Ovidiu Tender și Marian Iancu au fost trimiși în judecată în 2006.Rechizitoriul a fost întocmit de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, acuzată, printre altele, că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obțină o soluție favorabilă în acest dosar.

Procurorii spun că Ovidiu Tender și Marian Iancu au pus la punct un grup infracțional organizat, pentru a prelua ilegal controlul companiei CAROM SA Onești. Printr-un circuit financiar complex, ei au obținut fonduri financiare,în mod fraudulos, iar compania CAROM a fost prejudiciată cu 1400 de miliarde de lei vechi, estimare făcută în 2003. Sumele erau ascunse prin încheierea unor contracte comerciale ilegale.

Curtea de Apel București i-a condamnat însă la închisoare, iar pedepsele sunt mai mari decât cele date de prima instanță, Tribunalul București.

Marian Iancu a primit vestea condamnării din închisoare, unde ispășește o altă condamnare, de 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, tot într-un dosar privind RAFO Onești. Alți 5 inculpați, care i-au sprijinit pe cei doi oameni de afaceri să devalizeze patrimoniul CAROM, au fost condamnați și ei la închisoare cu executare între 6 și 10 ani.

Ovidiu Tender și Marian Iancu trebuie să achite prejudiciul adus companiei CAROM, de aproape 44 de milioane de euro. În acest sens, judecătorii au extins sechestrul asupra averilor celor doi oameni de afaceri.