Confidenţialitate

Dosarul Apa Nova: Societatea ar fi avut propriul serviciu de spionaj format din foști angajați ai serviciilor de informații

         Apar noi informații din dosarul de corupție în care este vizată Apa Nova.

Societatea ar fi avut propriul serviciu de filaj:   ar fi angajat foști lucrători ai serviciilor de informații care aveau grijă cA activitățile ilegale să nu fie descoperite.

Ei ar fi avut rolul de a bloca divulgarea de către angajații Apa Nova a unor date sensibile care ar fi putut duce la descoperirea ilegalităților.

 

Potrivit MEDIAFAX, la Apa Nova a existat un “serviciu de securitate” format din profesioniști.

Aceste persoane se ocupau de filaje și interceptări – astfel încât activitățile presupus ilegale despre care vorbesc procurorii să nu fie descoperite.

De asemenea, ar fi fost deschise mai multe conturi bancare confidenţiale prin intermediul cărora erau făcute plăţi de către anumite persoane: printre ele se numără și șefi francezi ai companiei Apa Nova – care ar fi știut despre ilegalități.

Mai multe persoane care au depus sau depun mărturie în dosarul de corupție au solicitat să fie audiate cu identitate protejată. Procurorii consideră, în acest context, că modul de coordonare a infracțiunilor relevă, cităm, ”un grad de pericol social ridicat“.

Amintim, ancheta în care este vizată compania Apa Nova a fost extinsă și în județul Prahova: omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, dar şi fostul consilier al lui Sorin Oprescu – Costin Berevoianu – au fost reținuți în acest caz pentru trafic și cumpărare de influență.

Ar fi intervenit la mai multe instituții publice din București – printre care Primăria Generală, cea a sectorului 1, dar și la Consiliul General – pentru a obține contracte publice în beneficiul Apa Nova. Aceste intervenții ar fi majorat profitul societăţii și ar fi crescut facturile bucureștenilor.

Procurorii DNA mai arată că mai toți consilierii locali ai Capitalei primesc mită pentru votarea proiectelor cu miză.