Confidenţialitate

Dosarul ANRP: DNA cere Camerei Deputaților aviz pentru arestarea preventivă a lui Cătălin Teodorescu și Ioan Oltean

DNA cere acordul deputaților pentru arestarea preventivă a deputaților Cătălin Teodorescu și Ioan Oltean.

Procurorii îi acuză de implicare în acordarea unor despăgubiri ilegale de către Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților. Ioan Oltean, acuzat că ar fi luat mită într-o biserică din Chitila, neagă aceste informații.

6 persoane au fost reținute deja în acest caz. Printre acestea, Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea, dar și foștii șefi ai Autorității .

 

În cererea trimisă la Parlament, procurorii anticorupție susțin că îl bănuiesc pe deputatul Cătălin Teodorescu de abuz în serviciu, în dosarul ANRP.

El este fost membru al comisiei centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul instituției.

Colegul său din Camera Deputaților, Ioan Oltean, e bănuit de trafic de influență şi complicitate la abuz în serviciu.     Acesta a fost ridicat ieri de pe aeroport și dus direct la sediul DNA.    După audieri, a fost întrebat despre presupusa mită pe care ar fi primit-o într-o biserică:
”Nu știu unde este biserica Chitila”, a răspuns Ioan Oltean.

Deputatul Ioan Oltean ar fi luat 600 de mii de euro într-o biserică , de la omul de afaceri Mihai Rotaru.

În schimb, a intervenit pe lângă Crinuţa Dumitrean , fostă șefă în cadrul ANRP pentru cA omul de afaceri Mihai Rotaru să primească o despăgubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren în Piteşti.   Proprietatea ar fi fost supraevaluată cu 87 de milioane de lei.

6 persoane reținute deja în dosarul ANRP așteaptă să afle dacă vor fi arestate preventiv.

Printre ele, Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea, dar și foștii șefi ai Autorității Naţionale pentru Restituitea Proprietăţilor – Crinuța Dumitrean și Sergiu Diacomatu.