Confidenţialitate

Dosarul angajărilor fictive la indigo: Fost ministru al Sănătăţii, pus sub acuzare

DNA cere încuviințare pentru a începe urmărirea penală împotriva a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator PSD.

Demnitarul este bănuit de angajarea fictivă a unui consilier care a încasat salariu timp de un an fără să se fi prezentat la muncă.

În replică, fostul ministru susține că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

Florian Bodog ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze salariul timp de un an fără să meargă la serviciu și fără să fi făcut activitățile la care era obligată prin contractul de muncă și fișa postului.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de aproape 78.000 de lei.

Fostul ministrul al Sănătăţii Florian Bodog a declarat, însă, că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în această situaţie şi că a aflat din presă de solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii DNA au cerut joi procurorului general interimar al României să transmită Senatului o cerere de ridicare a imunităţii fostului ministru pe care îl suspectează de posibile fapte de corupţie legate de modalitatea în care ar fi angajat o consilieră în perioada mandatului său.