Dosar penal la Parchetul General în urma declarațiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu

Dosar penal la Parchetul General în urma declarațiilor controversate ale deputatului PSD Cătălin Rădulescu.

Procurorii au început urmărirea penală in rem, adică pentru fapte. Se fac cercetări pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

În urma declarațiilor controversate, 3 persoane din Argeș, județ în care a fost ales Cătălin Rădulescu, au depus sesizări la Parchetul Curții de Apel Pitești.

Procurorii de acolo le-au trimis însă la Parchetul General, având în vedere calitatea de parlamentar a lui Cătălin Rădulescu.

Procurorii au deschis astfel un dosar și au început urmărirea penală in rem pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Așadar, pentru început, se fac cercetări doar pentru fapte. Oricum, procurorii îl vor audia în zilele următoare pe deputat.

Surse judiciare au mai declarat pentru Europa FM că polițiștii i-au retras deja lui Cătălin Rădulescu și dreptul de a folosi arme.

De altfel, ieri, Poliția din Argeș a anunțat că verifică armele deținute de deputatul PSD.

Într-un interviu pentru Adevărul, Cătălin Rădulescu a spus, între altele, că protestatarii antiguvernamentali ar trebui îndepărtați din Piața Victoriei cu tunuri de apă. În plus, a adăugat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declara pregătit să o folosească din nou.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS