Confidenţialitate

Dosar penal in rem pentru asistentul medical de la Spitalul „Carol Davila” pentru că ar fi sedat 3 paciente fără aprobarea medicilor. Există și suspiciunea unui viol | AUDIO

Parchetul Militar a deschis dosar penal în cazul unui asistent medical de la Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”. Acesta ar fi sedat trei paciente fără aprobarea medicilor. Una dintre femei a ajuns la ATI în stare gravă. Există și suspiciunea unui viol.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Tolontan: „Medicii au observat elemente care i-au determinat să considere că se află în fața unei tentative de ageresiune sexuală împotriva pacientei lor”

Potrivit ziarului Libertatea, care prezintă cazul în exclusivitate, una dintre paciente a ajuns la ATI în stop cardiorespirator, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce i-a fost administrat un sedativ.

„Medicii au observat elemente care i-au determinat să considere că se află în fața unei tentative de ageresiune sexuală împotriva pacientei lor. Și-au dat seama că nu este singura pacientă care a fost sedată de către asistentul respectiv fără nicio recomandare a unui medic”, a spus Cătălin Tolontan.

Cătălin Tolontan, despre regula de scoatere a medicamentelor speciale din farmacie

Asistentul ar fi folosit abuziv parafele unor medici pentru a scoate din farmacia spitalului sedativul folosit.

„Din informațiile noastre, Spitalul a explicat unor medici, șefi de secție și celor cu responsabilitate că regula ca să existe trei semnături pe scoaterea medicamentelor speciale din farmacie se întărește și trebuie respectată la literă”, a mai spus Cătălin Tolontan.

A fost deschis un dosar penal in rem

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a confirmat pentru Libertatea că a deschis un dosar penal in rem, pentru tentativă de omor calificat în acest caz. Procurorii vor să afle dacă asistentul a acționat de unul singur.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Donald Trump, găsit vinovat de „agresiune sexuală” în procesul intentat de o fostă jurnalistă a revistei Elle | AUDIO