Confidenţialitate

Donald Trump, găsit vinovat de „agresiune sexuală” în procesul intentat de o fostă jurnalistă a revistei Elle | AUDIO

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost găsit vinovat de “agresiune sexuală” în procesul intentat de o fostă jurnalistă a revistei Elle. Faptele s-au petrecut în 1996. Jurnalista l-a acuzat și de defăimare. Este pentru prima oară când un fost președinte al SUA primește un asemenea verdict. Fiind un caz civil și nu penal, singura sancțiune legală cu care se va confrunta Trump este cea financiară. Fostul lider de la Casa Albă a denunțat decizia instanței într-o reacție furibundă pe internet.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea civilă federală din Manhattan a decis că Donald Trump ar trebui să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ cinci milioane de dolari pentru agresiunea sexuală care a avut loc într-un mare magazin din New York în 1996 şi pentru defăimare.

Donald Trump a denunţat un “verdict ruşinos”. El a spus, potrivit CNN, într-o postare pe rețeaua lui de socializare – Truth Social că aceasta este o „continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile”. Echipa sa de campanie a declarat că Donald Trump intenţionează să facă recurs.
Jurnalista E Jeana Carroll, în vârstă acum de 79 de ani a părăsit, zâmbind, tribunalul din Manhattan fără să facă declaraţii.

Ziarista a făcut primele dezvăluiri în 2019, într-o carte în care îl acuza pentru prima dată pe Donald Trump, pe atunci preşedinte al SUA. Ea depusese iniţial o plângere pentru defăimare, pentru că el o acuzase că a minţit pentru a-şi vinde cartea. Apoi, în noiembrie anul trecut, a deschis un proces pentru viol, ca urmare a unei noi legi a statului New York care permite presupuselor victime să poată acţiona în justiţie chiar şi în cazul unor fapte prescrise.

Fostul preşedinte al Statelor Unite care intenţionează să obţină un nou mandat în 2024, a negat întotdeauna faptele.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: O femeie, colaborator AUR, a încercat să introducă gloanțe în Parlament | Reacția AUR