Confidenţialitate

Dosar penal in rem în cazul accidentului de la Mina Uricani

Procurorii din cadrul judecătorie Petroșani au deschis un dosar penal in rem în urma accidentului de la mina Uricani.

Darius Roman, procuror în cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Petroșani, spune că s-a început urmărirea penală in rem pentru comiterea a trei infracțiuni.

Este vorba despre infractiuni la protectia muncii, infractiuni de vătămare corporală din culpă și infracțiunea de ucidere din culpă.

Deocamdată nici anchetatorii nu știu ce s-a întâmplat efectiv la mină, dacă a fost o explozie sau aprindere de metan și așteaptă ca specialiștii în minerit să facă cercetări și expertize la fața locului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim că în cursul acestei dimineți patru mineri au fost surprinși de o aprindere de metan.

Trei dintre ei au arsuri pe corp, în timp ce al patrulea miner a decedat.

La faţa locului au ajuns o echipă de poliţişti, reprezentanţi ai ITM şi salvatori, echipa de anchetatori fiind sub coordonarea procurorului de caz şi a unui procuror criminalist specializat în domeniu de la unitatea de parchet unde s-a înregistrat dosarul.

Totodată, a fost convocat la Uricani Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

Cei patru mineri care au fost surprinşi de explozie în subteranul Minei Uricani lucrau la 50 de metri adâncime, la ridicarea unui dig pe plan înclinat, iar în acea zonă nu mai exista tensiune electrică de multă vreme.

Trei din cei patru mineri au reuşit să se salveze, iar al patrulea a fost dispărut, fiind căutat de către echipe de salvatori.

El a fost găsit după aproape patru ore, iar ISU afirmă că bărbatul nu are semne vitale. El urmează să fie adus la suprafaţă.

Minerii răniţi au suferit arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare, fiind duşi la Spitalul Petroşani, de unde vor fi transferaţi la spitale din Capitală.

Mina Uricani este în proces de închidere aprobat încă din 2009, iar până la finalul anului este prevăzut să îşi încheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai rămas aproximativ 300.