Confidenţialitate

Dosar penal după comunicatul AUR în care se minimalizează Holocaustul și efectele acestuia

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis, luni, deschiderea unui dosar penal „in rem„, ca urmare a comunicatului AUR, în care a fost minimalizat Holocaustul și efectele acestuia.

Potrivit Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, comunicatul emis de AUR în data de 3 ianuarie 2022, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, a fost minimalizat Holocaustul și efectele acestuia asupra evreilor.

„La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”.”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-un comunicat de presă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: PNRR are de azi un site care monitorizează implementarea proiectului | AUDIO