Dosar penal după ce un bărbat a povestit cum era să fie jefuit într-o parcare, la Sinești

Polițiștii din Ialomița au deschis un dosar penal pentru tentativă de furt, după ce un bărbat din București a reclamat pe un site de socializare cum a fost la un pas de a fi jefuit de o bandă de hoți, în zona popasului Sinești.

Poliția confirmă incidentul și spune că, periodic, în această zonă se comit astfel de fapte.

Oamenii legii recomandă tuturor celor care sunt victime ale hoților sau observă persoane necunoscute care încearcă să sustragă bunuri din mașinile parcate să sune de urgență la 112.

În acest caz a polițiștii au un cerc de 7 suspecți.

Totul a pornit după ce un bărbat a povestit pe Facebook cum a fost la un pas de a fi jefuit în ultima zi a vacanței de 1 Mai.

El povestește că în seara zilei de 1 Mai a oprit într-o parcare, pe drumul Buzău-București, pentru o pauză de la condus.

„Am urcat în mașină când am văzut că cea din fața mea, oprită și ea în parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment Ok, o bănuiala mi-a zis să mă car. Fix în acel moment am văzut oameni ieșind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre mașină în viteză. Eram deja înăuntru și am văzut cum un tânăr era deja ghemuit în spatele mașinii. Am blocat ușile, am plecat în viteză și am sunat la 112.
Mi s-a făcut legătura la Politie, care mi-a spus că sigur am roata înțepată și o mașina care sigur mă urmărește. Deci știau. În timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut în bord mesajul de pană pe spate, dreapta. Le-am dat datele mașinii și locatia si mi-au spus că vin după mine ” – scrie șoferul mașinii, Mihai Răzvan Moraru.

El spune că i-a întrebat pe polițiști de ce nu se face ceva, dacă tot știu situația.

„Mi-au spus că patrulează pe zonă 2 mașini zi și noapte, dar sunt depășiți. Sunt doar 40% din câți ar trebui să fie.”

Șoferul spune că în seara incidentului se afla cu cu copiii în mașină, în vacanța de 1 Mai.

„E clar ca erau pregătiți sa atace, dar urcându-mă în mașină au înțepat roata dreapta spate pentru a mă prinde mai târziu. Acea secunda în care am decis să intru în mașină a fost diferența între a fi lovit sau a scăpa. Am aflat în seara aceasta că, mai nou, aruncă cu diverse obiecte în fața mașinii, când nu e trafic mare, pentru a provoca o ieșire în decor și a jefui” – adaugă bărbatul.

Din mesajele primite pe Facebook la postarea șoferului reiese că sunt mai multe zone unde se acționează în același mod. A1, A2, Carrefour Voluntari, Fundeni, Mamaia sau Sibiu .

Foto: Mihai Razvan Moraru

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS