Confidenţialitate

Dosar penal de vătămare corporală din culpă, deschis în cazul Școlii 133. Opt copii au rămas internați peste noapte

Polițiștii Capitalei s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce mai mulți elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Școala 133 din Capitală a fost evacuată ieri după ce mai mulți elevi s-au simțit rău din cauza substanțelor folosite la igienizare.

Aseară, 18 elevi au ajuns la unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Grigore Alexandrescu, după ce au acuzat dureri de cap în timp ce erau la ore. Un elev va rămâne internat și astăzi.

“Au acuzat cefalee, adică dureri de cap, și greață. Din cei 18, au rămas internați doar cinci. Tuturor li s-au făcut analize de sânge, toxicologice. Nu s-a detectat o substanță specială în sânge, deci analizele nu au fost modificate. Diagnosticul s-a pus de intoxicație accidentală prin expunere la insecticide și dezinfectante”, a spus la Europa FM purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alți trei elevi au ajuns aseară la Spitalul Marie Curie.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că a reziliat contractul cu firma care a făcut igienizarea la Școala 133.

„Am decis rezilierea contractului și demararea unei noi proceduri astfel încât, până mâine, să putem face această activitate cu altă societate comercială. (…) Este un lucru simplu și extrem de rău. În momentul în care 22 de copii ajung la spital, devine o evidență că cineva nu și-a facut corect treaba”, a spus Daniel Băluță.