Confidenţialitate

Dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu – AUDIO

         Procurorii bucureșteni au deschis un dosar penal după decesul nepoatei lui Dimitru Prunariu.

Parchetul Capitalei investighează cauzele care au dus la moartea în condiții suspecte a fetiței în vârstă de 11 ani.

Fata a murit în weekend la Spitalul “Matei Balş” din Capitală, iar medicii susțineau că a suferit de o formă severă de meningită.

Și Ministerul Sănătății anunța că verifică acest caz.

 

Procurorii bucureșteni spun că se impunea o astfel de procedură pentru că pacienta în vârstă de 11 ani a decedat la mai puțin de 24 de ore de la internare.

Astfel de cazuri sunt încadrate la moarte suspectă, iar Parchetul solicită o autopsie și decide, după aflarea rezultatelor, dacă medicii pot fi sau nu bănuiți de malpraxis.

Fetița a fost transportată de acasă către spital cu o ambulanță privată, iar Ministerul Sănătății verifică dacă medicii chemați la domiciliu au procedat corect în acest caz, spune purtătoarea de cuvânt a instituției – Oana Grigore.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Familia fetiţei a solicitat ajutorul medicilor în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Medicul care a consultat-o a diagnosticat-o cu amigdalită și enterocolită însă, la scurt timp după plecarea doctorului, starea fetiței s-a agravat de la o oră la alta.

Duminică dimineață, după ora 7, ea a fost dusă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală. Medicii de acolo au diagnosticat-o cu o formă severă de meningită. La câteva ore, fetița a decedat pe patul de spital.

În vârstă de 11 ani, ea era una dintre nepoatele primului român care a ajuns în spațiu – Dumitru Prunariu.