Confidenţialitate

Dosar de corupție: 6 ani de închisoare pentru un fost secretar de stat, 8 ani pentru un fost poliţist în DNA

Fostul secretar de stat Valentin Preda Răducu din Ministerul Transporturilor a fost condamnat, luni, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare, în timp ce un fost ofiţer de poliţie judiciară în DNA, Dan Emil Manolachi, a primit opt ani de închisoare, într-un dosar de corupţie şi divulgare de informaţii considerate secret de stat.

Potrivit anchetatorilor, Manolachi ar fi fotografiat o notă secretă a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum şi i-ar fi trimis-o fostului secretar de stat.

Dan Emil Manolachi a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare pentru divulgare de secrete care periclitează siguranţa naţională, în timp ce fostul secretar de stat Valentin Preda Răducu a primit şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au primit condamnări Elena Simona Hulubariu şi Geanina Cazan – doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. De asemenea, Tudor Bohâlţeanu, fost consilier al ministrului Transporturilor, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, Cătălin Radu – doi ani şi şase luni de închisoare pentru spălarea banilor , Andrei Ştefan Caunii – patru ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la spălare de bani şi Mihaela Octavia Vasile – trei ani cu suspendare pentru spălarea banilor.

Tododată, instanţa a dispus achitarea lui Marius Irofte.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au mai decis, luni, confiscarea sumei de 1.123.762 de lei de la Andrei Ştefan Caunii.

Decizia, dispusă de magistratul Daniela Panioglu, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.