Confidenţialitate

Dorohoi: Un bărbat s-a vaccinat cu 3 doze de ser anti-Covid și mai vrea una pentru că „vede mai bine, aude mai bine”

Un bărbat din Dorohoi este anchetat după ce s-a vaccinat cu a treia doză de ser anticoronavirus. El a mințit la centrul de vaccinare, spunându-le medicilor că nu a fost vaccinat anterior. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă imunizarea înainte de verificarea datelor în sistemul informatic.

Bărbatul a mers duminică la maratonul de la Dorohoi, unde, profitând de aglomerație, a reușit să primească a treia doză de vaccin Pfizer, înainte ca declarațiile lui să fie verificate în sistemul național. Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani:

„A motivat în declarația pe propria răspundere că nu s-a vaccinat, a prezentat buletinul, fiind foarte aglomerat, posibil să nu se fi așteptat validarea în sistemul informatic și a intrat în zona de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

După ce a primit vaccinul, bărbatul le-a spus medicilor din centru că el, de fapt, a făcut a doua doză de ser în urmă cu o săptămână. Declarații confirmate și de datele oficiale din sistemul informatic:

„Pacientul, după vaccinare, după ce a primit a treia doză, a stat câteva ore sub supravegherea medicului coordonator al centrului de vaccinare, ulterior a fost transferat tot pentru a fi monitorizat la camera de primiri urgențe a Spitalului Municipal Dorohoi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nici la spital, bărbatul nu a prezentat nicio reacție post vaccinare. Mai mult, a spus că mai vrea să facă și a patra doză pentru că „a spus că după ce a primit și rapelul vede mai bine, aude mai bine și-și dorește chiar și a patra doză”, declară directorul DSP Botoșani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicii i-au recomandat și un consult psihiatric. Bărbatul este în continuare în spital, monitorizat. Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele lui pentru fals în declarații, iar DSP anchetează condițiile în care acesta a fentat sistemul.

Săptămâna trecută producătorul serului Pfizer spunea că ar putea fi posibilă administrarea unei a treia doze de vaccin la o distanță de 8-12 luni, pentru o protecție suplimentară în fața noilor tulpini de Covid-19.

  • Lucia Ciocârlie Haranguș