Confidenţialitate

Cazul de dopaj al Simonei Halep nu va fi judecat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în 2023 | AUDIO

Cazul de dopaj al Simonei Halep nu va fi judecat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv mai devreme de finalul lunii ianuarie 2024. TAS și-a anunțat programul până pe 26 ianuarie, iar cazul sportivei românce nu figurează pe lista audierilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cazul de dopaj al Simonei Halep nu figurează pe agenda forului de la Lausanne, cel puțin până la finalul primei luni a anului viitor. Lista audierilor este publicată în scop informativ, iar audierile TAS se desfășoară fără public, cu părțile implicate prezente fizic, prin videoconferință sau într-un format mixt.

Simona Halep este suspendată din tenis pentru dopaj din 21 octombrie 2022

Fosta lideră a WTA a primit o suspendare de 4 ani pentru prezenţa şi uzul de Roxadustat, substanță depistată la testul antidoping efectuat la US Open 2022 și pentru neregularităţile din paşaportul său biologic.

Pe 24 octombrie, Halep a depus apel la Tribunalul de la Lausanne cerând ca decizia Tribunalului Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea primită „să fie redusă”.

Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, teoretic ea ar putea reveni pe teren în octombrie 2026.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Daniel Dobre: Simona Halep a avut totdeauna o frică să nu facă ceva greșit. Nu există ca Simona să ia ceva fără ca acel ceva să fie super analizat