Confidenţialitate

Donald Trump și Hillary Clinton au obținut victorii în principalele state americane

Super-Marțea electorală americană le-a adus lui Donald Trump și Hillary Clinton victorii în principalele state, iar cei doi au făcut încă un pas pentru obţinerea învestiturii partidelor lor pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Potrivit estimărilor, Hillary Clinton a câştigat scrutinele în şapte state, iar candidatul la învestitura republicană, Donald Trump, a obţinut victoria în şase state.

Donald Trump şi Hillary Clinton şi-au îndreptat atenţia unul asupra celuilalt în discursurile de victorie. Miliardarul Trump a anunţat că va începe să o “atace” pe Clinton, în timp ce fostul secretar de stat a criticat discursul controversat şi care îndeamnă la diviziuni al lui Trump.

Super Marțea (Super Tuesday) reprezintă o excepţie de la calendarul electoral în Statele Unite pentru că este singura zi în care electoratul din mai multe state, 14 anul acesta, merge simultan la urne.

În unele state s-au organizat  caucusuri, în altele alegeri primare primare.

Rezultatele obţinute reprezintă, de regulă, un tablou corect al şanselor candidaţilor aflaţi în cursă de a obţine învestitura.

Mai mult, aproape jumătate dintre delegaţii care vor vota apoi în convenţiile naţionale ale Republicanilor şi Democraţilor şi care vor desemna, practic, cei doi candidaţi sunt desemnaţi în această zi.