Donald Trump scrie pe Twitter că rachete americane vor fi lansate în Siria și transmite Rusiei să fie gata

Președintele SUA a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care scrie că rachete americane vor fi lansate în Siria și îi transmite Rusiei să fie pregătită pentru acest moment.

În mesaj, Donald Trump îi dă replica ambasadorulu rus în Liban care a declarat că “orice rachetă americană trasă asupra Siriei va fi doborâtă, iar sit-urile de lansare vor fi de asemenea vizate, un pas ce ar putea declanşa o escaladare majoră în războiul sirian”, am încheiat citatul.

Într-o postare ieșită din orice tipar diplomatic, președintele Statelor Unite anunță , așa cum a promit acum două zile că rachetele americane vor fi lansate în Siria.

“Rusia promite să doboare toate rachetele lansate asupra Siriei. Rusia, fii gata pentru că ele vor veni, frumoase, noi și inteligente. Nu ar trebui să fii partenerul unui animal criminal care își gazează propriul popor și se distrează”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

Imediat după această postare, toate marile agenții și publicații au preluat mesajul în regim de breaking news.

Anterior acestei amenințări, Kremlinul a avertizat că orice acțiune în Siria care ar putea ‘destabiliza situaţia deja fragilă din regiune’.

Eurocontrol, organizaţia europeană pentru securitate în navigaţia aeriană, a emis marţi o „alertă rapidă” destinată companiilor, pentru estul Mediteranei, din cauza unor posibile atacuri cu rachetă asupra Siriei în următoarele 72 de ore.

Eurocontrol a precizat că rachete aer-sol şi/sau de croazieră ar putea fi folosite în acest interval şi că există posibilitatea întreruperii intermitente a echipamentului de radionavigaţie.

Donald Trump a revenit pe twitter cu încă un mesaj : Relația noastră cu Rusia este mai rea decât a fost vreodată, inclusiv în timpul Războiului Rece.

Și reacția Rusiei la amenințările lui Trump: Oficialii de la Moscova atrag atenția că rachetele pe care amenință președintele american că le va lansa spre Siria vor distruge inclusiv probele privind presupusul atac chimic.

Vă amintesc, Statele Unite sunt susținute de Franța și de Marea Britanie. De partea regimului Bashar Al Assad se află Rusia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS