Donald Trump rămâne convins că noul coronavirus a fost creat de chinezi

După ce aseară, serviciile americane de informații au dat verdictul că noul coronavirus „nu a fost creat de om sau modificat genetic”, președintele Donald Trump contrazice această teorie, susținând exact contrariul.

Liderul de Casa Alba a declarat că are și dovezi că virusul care a ucis până acum aproape 210 mii de oameni a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China.

La Casa Albă, un reporter l-a întrebat pe președintele American dacă are și dovezi că virusul a plecat din laboratorul strategic al Chinei.

“Da, am, dar nu am voie să vă spun ce știu”, a răspuns Donald Trump.

Preşedintele american nu exclude nici posibilitatea de a cere Chinei să plătească despăgubiri de miliarde de dolari, pentru daunele cauzate de noul coronavirus.

Declarația vine după ce surse din cadrul serviciilor secrete americane citate de toate marile agenții de presă din lume anunțau că pandemia nu are ca sursă un virus creat sau modificat de om.

Ulterior declarației lui Donald Trump, serviciile secrete din Statele Unite au tranmis public și un punct de vedere instituțional, asumat: “Se încearcă încă să „determine dacă epidemia a început printr-un contact cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident al laboratorului din Wuhan”, a precizat Agenia americană de informații, într-un comunicat.

Institutul de Virusologie din Wuhan, susţinut de statul chinez, a respins categoric acuzaţiile formulate de mai mulţi oficiali american.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS