Donald Trump promite o Americă „mai măreaţă ca oricând”

Într-un discurs susţinut în cadrul unui miting organizat la Washington, în ajunul învestirii sale ca preşedinte al SUA, republicanul Donald Trump a promis să facă America „mai măreaţă ca oricând”, amintind de sloganul campaniei sale electorale.

În faţa audienţei prezente la Lincoln Memorial, magnatul a promis „schimbare” şi „unitatea” naţiunii.

Anterior, ajuns în capitală, Donald Trump  a luat masa cu liderii majorităţii republicane din Senat şi Camera Reprezentanţilor, cu organizatorii ceremoniei de învestitură, pentru ca mai apoi să participe, alături de vicepreşedintele său, Mike Pence, la o ceremonie în memoria eroilor înhumaţi în cimitirul militar Arlington.

Deseară, Donald Trump va depune jurământul pe două Biblii, a sa şi cea pe care folosit-o de Abraham Lincoln, în urmă cu un secol şi jumătate, la învestirea din 1861. Aşteptatul său discurs de învestitură va fi unul ‘foarte personal’ și cu o tonalitate ‘filosofică’, după cum a mărturisit purtătorul său de cuvânt.

Donald Trump devine, totuşi, cel mai nepopular locatar al Casei Albe din ultimii 40 de ani. Potrivit unui sondaj apărut săptămâna aceasta, miliardarul se bucură de susţinerea a doar 40% din populaţia SUA. Ca o altă premieră a ultimelor decenii, din cabinetul său nu face parte vreun hispanic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS